0-3 56 min Thomas ass Jacob
1-3 60 min Fyrklövern
1-4 84 min Anders ass Thomas
1-5 89 min Anders ass Jompa

Ännu en match med mängder med folk borta, 7 man borta från förra matchen. Tack vare att Jacob ställde upp blev vi 13 st starka spelare.
Anders Fremling debuterade i a-laget efter mål i 2 b-lagsmatcher senaste veckan.
Laget: Hampus - Silow, Johan J, Hugosson, Christopher - Petter, Jacob, Andreas - Eric A, Ferna, Jompa
På bänken: Thomas, Anders
8:e matchen och 8:e matchen med olika backlinjer, lite för mycket för en tränares smak. Christopher fick hoppa in som ytterback efter att ha spelat som forward eller mittfältare tidigare men han gjorde det med den äran, vilket övriga också gjorde.
Fyrklövern började med en kraftig medvind (som mojnade under matchen) och rullade boll men hade svårt att vinna mark när de kom till mittfältet. När vi fick bollen hade vi ett rakare spel och kändes farligare än när Fyrklövern hade boll. Redan efter någon minut får Ferna bollen och kommer fri men målvakten är ute och räddar. Ett par minuter senare kommer Eric runt på kanten och slår in bollen snett inåt bak, Ferna hoppar över bollen och Jacob skjuter men en Fyrklövernspelare får bollen på armen och domaren dömer straff. Ferna tar hand om straffen och sätter den säkert.
Matchen har en ganska entydigt karaktär. Fyrklövern har boll och rullar främst i backlinjen och har svårt att komma igenom vårt mittfält och försvar. När vi vinner boll har vi lättare att utmana deras backlinje. Jompa är sånär att göra ett drömmål när han vänder bort sin försvarare och skruvar bollen i kryssribban och bollen stutsar ner på mållinjen och ut. Fyrklövern har ett par bollar bakom vår backlinje som är lite farliga och vid ett läge kommer de fri men Hampus räddar. Ett snabbt snack i vattenpausen efter ca 20 minuter och backlinjen är mer beredda på de bollarna. Ett par minuter efter vattenpausen slår vi en långboll centralt, Eric löper ifrån försvararna men målvakten är först och skjuter bollen på Eric som sedan krockar med målvakten och slår i huvudet i marken när han landar. En befarad hjärnskakning blev resultatet och vi var bara 12 spelbara lirare kvar. Fyrklövern tar över matchen mer men har svårt att skapa något. Vi har få anfall och de vi har är ofta för korta.
I den 37:e minutern har vi ett mönsteranfall, Jompa har bollen på kanten och drar sig inåt och spelar Andreas som direktspelar till Ferna som ser ut att inte hinna bollen före målvakten men får en tå på bollen och kan lägga in 2-0.
2-0 i paus och vi har kontroll på matchen. Det gäller att ta det lugnt och se till att inte Fyrklövern får ett tidigt mål.
Vi börjar bra men efter ett tag faller vi för långt och Fyrklövern kommer högre upp och etablerar ett tryck på vår planhalva. Vi kontrar och Jacob (som bytt till ytterforward) kommer förbi på högerkanten och spelar in till Ferna som hoppar över bollen och bakom är Thomas (som kom in i paus) helt fri och placerar säkert in 3-0. Fyrklövern trycker på i ett desperat försök att få in en reducering. Tyvärr får de ett snabbt sådant efter en frispark från kanten kommer bollen ut och de slår in den mot bortre ytan där en spelare är fri och slår in bollen framför mål till en annan spelare som har öppet mål. Några spelare ropade på offside på båda situationerna men första läget kan jag inte se andra läget är rätt säker på att det inte är offside. Efter målet får Fyrklövern lite vind under vingarna och pressar. Vi ser lite trötta ut och faller för långt ner med hela laget. Vattenpausen efter halva halvleken passar oss bra i hettan med bara en avbytare. Efter den korta pausen får vi upp laget och tar tag i spelet mer.
En Fyrklövernspelare skämmer ut sig genom att först ge några småsparkar och armbågar på våra spelare efter en avblåsning och får ett gult kort. 2 minuter efter detta får Hugosson en ordentlig armbåge av samma spelare som åker ut. Vår Fremling har kommit in för andra gången (var inne i första halvlek efter Erics skada) och visar att han kommer att slåss om en plats på forwardsplatserna. Han vinner en duell med deras mittback och springer förbi men blir neddragen strax utanför straffområdet. Deras spelare blir givetvis målchansutvisad för detta. Nu är matchen klar om den inte var det innan. Vi kommer i en kontring 3 mot 2 där Thomas driver bollen centralt, Ferna gör en överlapp till vänster men Thomas väljer att spela till höger där Anders skjuter direkt ett hårt lågt skott vid närmsta stolpe. Ett klassavslut.
I slutet kommer kommer Ferna runt på vänsterkanten och slår in bollen till Jompa som är helt ensam med målvakten och försöker finta bort målvakten men målvakten räddar men Anders kommer på returen och smäller upp bollen i nättaket.
En härlig seger med 5-1. Perfekt genomförd match, där jag tycker vi hade kontroll i stort sett hela matchen.